Digital platsannons söker läkare

By 11-september-2009Okategoriserad

Europeiska läkare söks med en ny form av platsannons

Läkarbristen hos NU-sjukvården (den sammanslagna Norra Älvsborgs Läns och Uddevallas sjukvård) har blivit akut. Det är svårt att rekrytera läkare med rätt kompetens i Sverige och detta område är inget undantag. En idé var redan född när NU-sjukvården kom till Zebra för att få hjälp med rekryteringen. Att via ett USB-minne presentera vilka tjänster som finns lediga här och hur bra man kan ha det om man flyttar hit. Och att sedan skicka USB-minnena som ett DR-utskick med vanlig post till läkare i Tyskland, England mfl länder i Europa.

Zebra skapade en annorlunda ”platsannons” i form av en multimedia som laddades in på USB-minnet. Multimedian visar vilka jobb som just nu är lediga och vilka läkare som mest eftersöks av NU-sjukvården. Bilder från vårt fina område visar hur bra man kan bo jämfört med t ex i Ruhr-området i Tyskland. Vacker natur, närhet till bad, båtar, strövområden och möjligheten att, för samma summa som man köper en liten lägenhet i en storstad nere i Europa, köpa en hel herrgård i Dalsland. Bra kommunikationer med bara en timmas resväg till Stockholm med flyg och bara en halvtimma till Göteborg med tåg. Överhuvudtaget en bättre levnadsmiljö för ökad livskvalitet

e.g. by walking on little blue pill hypertension.

.

Som en liten överraskning finns också dolda animationer och ljud inlagda i multimedian. Zebra såg till att USB-minnena kopierades upp i Kina och sedan ska de distribueras via NU-sjukvårdens egna adressregister till läkare ute i Europa.