Europalansering

By 15-oktober-2004Okategoriserad

Uppmärksammad europalansering av miljösystem

Bussar drivna av dieselmotorer som värmer upp på morgonen är ett växande miljöproblem. Särskilt ute i Europa där kanske flera hundra bussar står på buss- terminalen och värmer upp samtidigt. Norrköpings- företaget UWE Verken har en lösning på problemet genom en dockstation där bussarna får ström, varm vätska för uppvärmning av bussen samt tryckluft till bromsarna genom ett enda munstycke

and should therefore be reserved for select cases failing sildenafil first line treatment for the majority of patients because.

. Allt görs under natten och när föraren kommer på morgonen är bussen varm och körklar. UWE är ensamma om den här lösningen. Konceptet är välbeprövat i Sverige, men nu vill UWE ut och sälja systemet på europamarknaden. Platsen för lanseringen blev den internationella buss- och lastbilsmässan IAA (Internationale Auto Austellung) i Hannover. Zebra byggde en monter som skapade mycket uppmärksamhet. I fronten fanns tre rattar som var och en symboliserade värme, kyla och miljö. Den vita ratten var helt täckt av riktig is, den röda ratten hade inbyggd värmeslinga och den gröna, miljövänliga ratten var helt klädd i Buxbom. Docksystemet döptes till “Ready To Go” och UWE´s övriga produkter, främst värmesystem för bussar, fick samlingsbudskapet 21 grader Celsius – den mest idealiska temperaturen för föraren.